fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

De danske mestre Bakken Bears var i sidste sæson i gruppespillet af Basketball Champions League, og det scenarie vil aarhusianerne gerne gentage i år. Det er dog en svær vej til gruppespillet, hvor Bakken Bears først skal op mod hollandske Donar Groningen, inden vinderen af opgøret skal møde spanske Movistar Estudiantes i tredje kvalifikationsrunde.

Bakken havde til dagens udekamp den nye mand Tony Bishop med i truppen, men startede kampen med Adama Darboe, DeVaughn Akoon-Purcell, Sylvester Berg, Jaye Crockett og Michel Diouf.

Darboe åbnede med Bakkebs første otte point i kampen, og sendte gæsterne foran 8-3 efter lidt over to minutter af kampen. Bakken udbyggede føringen til 5-16 og vandt perioden 16-25. De aarhusianske gæster fortsatte det flotte spil i anden periode, og de kunne derfor gå til pause foran 35-51.

Det hollandske hjemmehold kom bedre ud til anden halvleg, men Bakken lignede et hold, der ville cruise sejren sikkert hjem med en føring på 53-66 inden sidste periode. Sådan skulle det dog ikke gå, og Groningen fik stille og roligt kæmpet sig tilbage i kampen. Det fik liv i publikum, og Groningens Brandyn Curry sænkede med små fem minutter tilbage et free throw til stillingen 67-69.

Groningen var i flere ombæringer tæt på at komme foran, men Bakken Bears formåede at holde stand og snuppe sejren på 78-80, hvilket sikrer et godt aarhusiansk udgangspunkt inden returopgøret på tirsdag, der spilles klokken 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Bakken Bears