fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Joel Embiid – Opstandelsen fra de døde

Joel Embiid
joel-embiid-philidelphia-76ers-youtube-screenshot

Han blev spået til at blive den nye Hakeem Olajuwon tilbage i 2014 på grund af hans atletiske evner og afrikanske baggrund. Siden draften i 2014 er det kun gået ned af bakke, men nu kan det hele være vendt.

Den 22-årige center var af nogen blevet spået som den største skuffelse nogensinde, da der gik to år, før han spillede sin første NBA-kamp, efter han blev draftet i 2014.

2014 var på mange måder et år på godt og ondt for Joel Embiid, han blev draftet som nummer tre om sommeren, men før det skulle han igennem en alvorlig fod-operation, og tre måneder efter han blev valgt ind i NBA døde hans lillebror i en bilulykke i hjemlandet Cameroun.

Den alsidige center i College

Den tidligere Kansas Jayhawks-spiller, var en af de største talenter i sin tid som collegespiller. Embiid var sågar spået til at blive valgt som nummer et i draften i lang tid, men da det gik op for omverden, at han havde store problemer med fødderne, så dalede han i de forskellige mockdrafts.

Embiid snittede næsten en double-double per kamp i sin college-tid med 11,2 point, 8,1 rebound og 2,6 blocks. Joel Embiid missede BIG 12-turneringen og hele NCAA-turneringen, som er den turnering der afgør det bedste college-hold i USA, også kaldet March Madness.

Joel Embiid var sammen med Andrew Wiggins og Wayne Selden Jr. en dynamisk trio, som af mange blev spået til at kunne gå langt ved March Madness, men med Embiids skade skuffede Kansas Jayhawks fælt.

Joel Embiid - Kansas - Flickr - BRENT BURFORD PHOTOGRAPHY.jpg

Joel Embiid i sin tid som Kansas Jayhawk spiller. – Foto: Flickr – Brent Burford Photography

Hård start i NBA

Efter draften i 2014 skrev Joel Embiid under på en kontrakt med Philadelphia 76ers. Kort tid efter blev hans fødder scannet, hvor de fandt problemer med en knogle inde i foden. På baggrund af dette valgte klubben at lade Embiid sidde ude resten af sæsonen.

Sæsonen efter forventede mange at Embiid kom tilbage, men i 2015 fandt man ud af Embiids fod ikke havde fået det bedre, og at man sandsynligvis måtte vente endnu en sæson for at se Embiid i aktion.

Inden denne sæson var der derfor mange ubesvarede spørgsmål omkring Joel Embiid, da man endnu ikke vidste om han havde niveau til NBA, og om hans skrøbelige fødder kunne holde til 82 kampe på en sæson.

Modbevist alle kritikere

De ubesvarede spørgsmål er indtil videre blevet besvaret på allerfineste vis, hvorfor Embiid af mange eksperter anses som værende et godt bud på sæsonens Rookie of the Year.

Han har i denne sæson været den klart bedste spiller hos Philadelphia 76ers, hvor han snitter 18 point, 7,3 rebounds og 2,3 blocks.

Embiids fod kan endnu ikke holde til alle kampe, og derfor har han siddet over i flere kampe – særligt back-to-back kampe kan han ikke klare, og når han så er på banen, så tåler han ikke mere end 25 minutter per kamp.

Når Embiid er på banen tilføjer han noget fysik under kurven og en alsidighed offensivt såvel som defensivt. Embiid har blandt andet brugt hans to-årige pause på at lære at skyde tre’er, hvor han skyder 50% bag trepointslinjen indtil videre i denne sæson.

Foto: Screendump

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA har denne sæson sat nye krav for at vinde ligaens sæsonpriser, og flere spillere kan derfor se frem til tab af både prestige...

Milwaukee Bucks

Mon ikke Doc Rivers har haft noget med det at gøre? Om ikke andet er Patrick Beverley blevet sendt fra Rivers' gamle arbejdsgiver, Philadelphia...

Indiana Pacers

NBA Trade Deadline nærmer sig, og kaosset er officielt i gang.

NBA

Philadelphia 76ers-stjernen Joel Embiid er blevet opereret i sit venstre knæ, hvilket vil holde ham ude i den nærmeste fremtid. Han vil få en...

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

NBA

Lebron James skal være All-Star for en rekordhøj 20. gang i karrieren, da han er anfører for All-Star holdet i West, som tørner sammen...

NBA

Det var en historisk aften, der udspillede sig, i nattens spillerunde af verdens bedste basketball-liga. Joel Embiid viste 20-årige Victor Wembanyama, hvilken center der...

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...