evn-dk
Fullcourt
13. jun 2017 - 9:11

Stressende stjernemøde med Karl-Anthony Towns

Karl-Anthony Towns laver sandsynligvis en kontrakt på omkring en milliard om et par år, så der var tale om et sandt stjernemøde, da Fullcourt satte ham stævne i Odense.

Vi stresser som sindssyge! Vi er blevet forsinkede af Aarhus City Halvmarathon samt Northside festivalen i vores færd mod Odense. Aarhus by er kaos! Forude venter os et interview med Karl-Anthony Towns – en af de største profiler i NBA. GPS’en siger 12.48 – vores aftale er kl. 13.00. Vi ved, de er stramme omkring aftaler i NBA. Men ro på – vi kan hente lidt på motorvejen!

Karl Anthony Towns er et fænomen i NBA! Han trådte ind i ligaen for to år siden og blev enstemmigt valgt som ”Rookie of the year”. Inden da havde han brilleret i både highschool og college, og som blot 16 årig trådte han for det Dominikanske landshold ind til en opvisningskamp mod USA. Her fandt han ud af, at det hele nok skulle gå. Han matchede fornuftigt op mod spillere som Kobe Bryant og LeBron James, og kurven har siden været støt stigende. Han var naturligvis første pick i draften og blev valgt af Minnesota Timberwolves.

Nu ankommer vi til Odense. GPS’en er presset ned på ankomsttid 12.38. Vi klapper os selv på skuldrene – ren Fernando Alonso!Men første forhindring møder os nu. En hjemmeværnsmand standser os. Lukket omfartsvej – vi skal vende bilen. Er det et supervigtigt dyrskue eller noget andet, der ønsker at udfordre os og vores aftale? Videre – ny vej. Igen er der lukket på den planlagte vej. Vejarbejde! GPS’en siger nu 12.50. Jeg bliver for første gang usikker på, hvorvidt vi når det. Vi skal finde parkering, have vores presseakkreditering og finde Towns. Det bliver presset det her!

Towns fik en god start på NBA karrieren. Han slog med sit hold LA Lakers i første kamp – meget tæt. I anden kamp lavede han 28 point og tog 14 rebounds mod Denver Nuggets. Welcome Karl-Anthony Towns! Siden har han spillet alle kampe gennem de to sæsoner. Knægten er lavet af jern, men meget af det skyldes en gravalvorlig tilgang til træning. Samtidig satte han i år rekord. Han blev den første spiller i NBAs historie til at nå 2000 point, 1000 rebounds samt 100 3-pointsscoringer på en sæson. Han er blot 21 år og allerede en tydelig leder på holdet. Han leder gennem eksemplarisk inspirerende stil, fremfor den mere verbale tydelighed.

 Jeg ringer febrilsk fra bilen, mens min co-driver og kameramand Kasper finder alternative ruter på sin mobil. Jeg får arrangeret, at pressekort ligger klar til os, når vi arriverer. Jeg er tæt på også at forlange en politieskorte. GPS siger nu 12.56. ”Kasper, jeg ved sgu ikke, om vi når det”, fremstammer jeg. Vi rammer Odense. Nu kan vi se et flag på GPS’en. Den er hjemme! Og dog…Odense er under total rekonstruktion, og vi møder nu en udgravning af større dimensioner. Alt er spærret. Ny vej igen. HC Andersen og eventyrernes by…det her er et mareridt! GPS 12.57.

 Karl-Anthony Towns er en alsidig herre. Han interesserer sig bredt for mad, tennis, kinesiolgi, business mm. Han er rolig, velformuleret og afbalanceret. Hans forældre har beskrevet ham som en gammel person i en ung mands krop. Modenheden skinner tydeligt igennem, og fornuft og mådehold har præget stjernen gennem de første to år for Timberwolves. Dog skal man ikke udfordre ham i Matador – så forsvinder alt det førnævnte.

Nu ser vi pladsen. Klokken er 12.57. GPS’en holdt ord! Ingen p-pladser. Vi river sølvhvepsen (en Citröen C4 Picasso) rundt i svinget og parkerer nærmest midt på pladsen. Vi er uden for pædagogisk rækkevidde, da vi flår dørene op, og skynder os mod arrangementet. Her mødes vi af arrangørerne, og vi får pressekort. Med sveden haglende ned af ansigtet bliver vi vist hen til NBA stjernen, der med stoisk ro og et kæmpe smil hilser på os. I en blanding af befippelse og stress får vi famlet kamera frem, mens Towns op af trapperne til lokalet vi skal optage i må dukke hovedet for ikke at slå det mod karme og lavt hængende lofter.

 Vi taler 10 minutter effektivt med stjernen. Inden og efter hyggesnakker vi om tennis, French Open, Roger Federer, Nike butikker, amerikaner-smil kontra dansker-smil mm. Kasper, der fører kameraet, drister sig til at spørge Towns, der er på vej ud af døren, om han helst vil tabe en NBA kamp eller et spil Matador. Kasper har hørt om den famøse besættelse af brætspillet hos stjernen. ”I would choose to lose an NBA game any day” siger Towns og forsvinder med et kæmpe smil på læben.

 

 

-

Seneste nyheder