evn-dk
Fullcourt
22. jun 2017 - 14:08

Fullcourt’s NBA Mock Draft

Foto: Flickr - Basket Streaming

I nat løber den årlige NBA Draft af stablen, og forventninger fra mange NBA-fans er store. Der har længe været spekuleret i hvordan de respektive hold vil drafte, og mange forskellige NBA-eksperter er kommet med deres bud på hvordan de tror NBA-Draften 2017 vil løbe af stablen.

Vi vil her på Fullcourt.dk komme med vores bud på hvordan de første 10 valg vil se ud.

Nr. 10 – Sacramento Kings: Zach Collins (PF/C) – Gonzaga

Efter Kings i den foregående sæson, valgte at trade DeMarcus Cousins til New Orleans Pelicans mangler man for alvor en mand under kurven til fremtiden. 19-år gammel og næsten 214 centimeter, er bare nogle af de tal der taler for at der potentiale i denne unge mand, der var med til at føre Gonzaga til en finaleplads ved NCAA-turneringen.

Collins har i denne sæson været en respekteret forsvarsspiller i NCAA-turneringen og har blandt andet snittet 1,8 blocks per kamp. Zach Collins mangler dog noget fysik, med en kampvægt på sølle 104 kilo, vil han hurtigt blive overmatchet fysik under kurven af en NBA-Center.

Nr. 9 – Dallas Mavericks: Dennis Smith Jr.(PG) – North Carolina State

Dennis Smith Jr. er regnet for at være en af de mest atletiske og eksplosive spillere i årets NBA Draft. Han var inden denne sæson spået til at gå som en af de første i draften, men ret overraskende valgt Smith Jr. at tage på det lille college, North Carolina State, som har fjernet lidt fokus for den eksplosive point guard.

NBA-scouts har dog haft mistillid til den hurtige guard, da han længe har været plaget af både skader og dårlig opførsel. For omkring et år siden kom Smith ud for en knæskade, der holdte ham ude i starten af denne sæson. Den 19-årige guard har også haft tendens til at ville det sjove udenfor banen, lidt mere end det på banen.

Nr. 8 – New York Knicks: Jonathan Isaac (SF/PF) – Florida State

En sjælden kombination af Basket-IQ, højde, længde og udmærket skud-procenter. Den nu tidligere Florida State-spiller, kan måske være en lille overraskelse i denne draft. Isaac har i denne sæson være første violin i angrebet hos Florida State, og være forsvarets anker. Han har potentiale til både at spille small og power forward, og kan med nogle kilo sågar også spiller center-positionen.

Isaac har skudt næsten 60% fra gulvet i denne sæson, dog er det blot blevet til 34,8% bag college tre-points-linjen, som er tættere på kurven, end den er i NBA. Ligesom med mange andre talenter i denne draft, så mangler Isaac nogle kilo, og hvis han skal gøre sig forhåbninger om, at kunne være en fremtid i Knicks, så skal han ligge noget muskelmasse på hans langlemmet krop.

Nr. 7 – Minnesota Timberwolves: Lauri Markkanen (PF) – Arizona

Der er også en lille smule nordisk stjernestøv i NBA-Draften. Den finsk-fødte Lauri Markkanen har været et yderst omdiskuteret emne i denne draft. Den 20-årige forward er blevet sammenlignet Kristaps Porzingis, på grund af hans internationale islæt og han repetoir i offensiven.

Markkanen har da også basket i blodet, da både hans far og mor har spillet på den finske landshold. Markkanen har i denne sæson tørnet ud for Arizona, hvor han har klaret springet fra Europa til USA formidabelt, noget som har knækket internationale spiller før. Markkanen kan være fremtiden for Timberwolves i en farlig front court med Karl-Anthony Towns.

Lauri Markkanen ses her til venstre i en diskussion med en dommer tilbage ved U18-EM

Nr. 6 – Orlando Magic: Malik Monk (SG) – Kentucky

Orlando Magic tørster efter en god shooting guard efter man mistede Victor Oladipo til Oklahoma City Thunder. Monk kommer ud af talent-fabrikanten Kentucky, og han har i denne sæson dannet en farlig duo med De’Aaron Fox. Monk har snittet næsten 20 point per kamp, og er for alvor en trussel bag tre-points-linjen, han er derfor da også en af de bedste scorer i årets draft-class.

Monk har længe været en del talent-toppen, og Monk har også siden en ung alder været en del af USA’s forskellige ungdomslandshold. Hvad Malik Monk har i angrebet, mangler han dog lidt i forsvaret og han også fået kritik for hans nogle gange hovedløse valg i angrebet.

Nr. 5 – Sacramento Kings: De’Aaron Fox (PG) – Kentucky

Sacramento har to valg i top 10 i årets NBA Draft, noget som kan være afgørende for deres fremtid, og hvis Kings skulle gå hen og vælge De’Aaron Fox vil de få en point guard der er blevet sammenlignet med John Wall på grund af hans atletiske og evner og Kentucky fortid.

Fox er lidt blevet glemt bagved Lonzo Ball og Markelle Fultz, men han har for alvor talent den 19-årige point guard. De’Aaron Fox har dog nogle mangler, og hans hopskud er bestemt en af dem. Fox har skudt 31% når han har skudt hopskud, og hvis han ikke har tur i den, så er han nem at dække op.

Nr. 4 – Phoenix Suns: Josh Jackson (SF) – Kansas

Josh Jackson har længe været et højprofileret talent i årets NBA-draft. Den 203 centimeter høje forward har i år været en stor del af Kansas både offensiv og defensive, og med hans atletiske evner kan han også gå ind og være en vigtig brik på næsten hvilket som helst NBA-hold.

Jackson fysiske kvaliteter har da også gjort at han har skudt gode procenter denne sæson (52%), det har han gjort trods et relativt ringe skud. Josh Jackson skyder 28% bag tre-points-linjen, noget som kan blive et stort problem for ham i NBA, da han ikke er lige så fysisk overlegen i NBA, som han var i college.

Jayson Tatum og Josh Jackson ses her i færd med fejre U19 VM Guld. – Foto: Flickr – Fiba.com

Nr. 3 – Boston Celtics: Jayson Tatum (SF) – Duke

Selvom Boston Celtics var i Eastern Conference finalerne sidste år, så har Boston alligevel, på grund af trades, fået årets tredje valg i draften. Et valg som de vil bruge på Duke University’s Jayson Tatum. Boston Celtics mangler for alvor en small forward som kan producere i angrebet, noget som Tatum for alvor har givet prøver på i NCAA i den foregående sæson.

Tatum har i denne sæson snittet 16,8 point per kamp, og har været en stor del af NCAA’s bedste hold, som skuffede fælt ved March Madness. Tatum mangler dog noget i forsvaret, hvor især har vist mangler i mand-mand forsvaret. Hvis man som modstander kan isolere ham med en god offensiv spiller, så kan han få det svært.

Nr. 2 – Los Angeles Lakers: Lonzo Ball (PG) – UCLA

Lonzo Ball har været et vel i medierne, mest af alt på grund af hans lidt sindssyge far, hvilket er synd, da Ball besidder nogle spændende kvaliteter. Den tidligere UCLA-spiller har fantastisk overblik, og kan bestemt også score selv. Lonzo Ball har potentiale til at styre et helt hold offensivt, noget som blandt har gjort at han er blevet sammenlignet med Jason Kidd.

Ball er på mange måder en gammeldags point guard, som kan kontrollere i begge ender, dog har han fået meget kritik for hans lidt uortodokse måde at skyde på. Det største minus ved Ball er dog hans far, LaVar Ball, som har været en vel i medierne og har blandt andet udtalt at hans egen søn er bedre en Stephen Curry, ligaens forsvarende MVP.

Nr. 1 – Philadelphia 76ers: Markelle Fultz (PG) – Washington

Et pragteksemplar fysik og et offensivt monster, som kan score alle steder på banen. Fultz har i denne sæson snittet 23,2 point, 5,9 assists og 5,7 rebounds, noget som har gjort ham til en af de største talenter i NBA Draften i lang tid. 76ers tradede sig til dette valg, og det er forventet at Fultz vil blive valgt som nummer 1.

Hans måde at styre angrebet på er blevet sammenlignet med D’Angelo Russell, James Harden og endda Chris Paul. Fultz har ikke mange mangler, en af dem er dog at han tit mangler tålmodighed i forsvaret. Fultz har heller ikke ligefrem vundet kampe på stribe denne sæson, det er blot blevet til 9 sejr ud af 25 mulige.

Markelle Fultz er måske de største talent på point guard-pladsen vi har set længe

Foto: Flickr – Basket Streaming

-

Seneste nyheder