evn-dk
Fullcourt
10. jul 2017 - 16:45

Canada vinder U19 VM: Ny superstjerne på vej

For første gang i Canadas historie kan deres U19 mandskab fejre en lidt overraskende U19 VM-titel.

Foto: FIBA.com

Canada, der har været turnerings helt store oplevelse, slog Italien med 79-60 i finalen ved U19 VM, i en kamp der aldrig rigtig var spændende.

Det er første gang nogensinde at Canada vinder en U19 VM-slutrunde, sågar første gang, at Canada har taget medaljer ved slutrunden.

På vej til finalen, leverede Canada en kæmpe overraskelse, eftersom de i semifinalen slog USA med 99-87. Et amerikansk hold der er bygget op omkring mange kommende NBA-talenter. Det er  første gang siden 2011, at USA forlader turneringen uden medaljer. Dengang var det Litauen som sikrede sig trofæet ved slutrunden.

R.J. Barrett ses i her i semifinalen mod USA – Foto: Fiba.com

Den nye stjerne: R.J. Barrett

Hele succesen ved slutrunden kom med stor hjælp fra en kommende stjerne. Navnet er R.J. Barrett, og skriv endeligt hans navn ned, for “drengen” er kun 17 år gammel, altså to år yngre end nogen af de ældste spillere i turneringen.

Barrett var stort set hele fundamentet for Canadas succes ved slutrunden. Med sine 38 point, 13 rebounds og 5 assist i semifinalen mod USA og 18 point og 12 rebounds i finalesejren over Italien, skal den unge spiller have en stor del af æren for det store resultat.

R.J. Barrett blev derfor heller ikke overaskende, kåret som turneringens MVP. Udover det fik den 17-årige guard også en plads på turneringens hold, sammen med amerikanske Payton Pritchard, canadiske Abu Kigab og de to italiener Lorenzo Bucarelli og Tommaso Oxilia.

Den unge canadier stammer fra basket-akademiet Montverde, som også har fostret NBA-talenterne Ben Simmons, Joel Embiid og D’Angelo Russell. Barrett har da også allerede fået et hav af college-tilbud, hvor skoler som Arizona, Baylor, Kansas, Oklahoma, Oregon og UCLA er blot nogle af de skoler, der gerne vil have fat i den 17-årige Barrett.

Du kan herunder se R.J. Barretts imponerende præstation mod USA i semifinalen.

-

Seneste nyheder