evn-dk
Fullcourt
18. maj 2017 - 18:54

CSKA Moscow møder deres onde dæmon fra Grækenland ved Final Four

CSKA Moscow møder deres onde dæmon ved de seneste års Final Four’s, nemlig græske Olympiacos. Begge hold er sultne, men kun én kan få desserten.

Foto: T. Makeeva, cskabasket.com

De forsvarende EuroLeague-mestre CSKA Moscow, er klar til at kæmpe for endnu et trofæ, når de fredag aften møder Olympiacos, i det første semifinaleopgør ved Final Four i Istanbul.

Sidste gang at Sinan Erdem Dome i Istanbul lagde gulv til en kamp ved Final Four, var det ironisk nok, netop de to mandskaber, der dystede om det store trofæ. Dengang, var det Olympiacos, der løb afsted med mesterskabet, da grækerne leverede et fantastisk comeback mod russerne.

Med 11 minutter igen af kampen, var Olympiacos bagud med 19 point, men vendte altså resultatet og snuppede sejren. Sæsonen efter genvandt grækerne trofæet i en ligeså episk finale mod Real Madrid. Men i dag ser situationen anderledes ud for grækerne, når de møder de mægtige russere.

Olympiacos, russernes onde dæmon ved Final Four

CSKA har for andet år i træk spillet en fantastisk sæson, og kan nu prale af deres sjette Final Four i træk, samt det 14. de sidste 15 år, hvilket kun kan betegnes som imponerende. Intet andet hold har domineret i europæisk basketball de seneste par år, som russerne har gjort. Med det sagt, så har CSKA ikke altid haft det nemt mod grækerne.

Det er nemlig fjerde gang at CSKA Moscow og Olympiacos mødes ved Final Four de seneste seks år, og Olympiacos, har vundet tre ud af de fire gange.

I grundspillet har grækerne dog ikke ligefrem haft det store succes mod russerne, i og med at Dimitris Itoudis har ført CSKA Moscow frem til to sejre, i begge deres indbyrdes opgør i den regulære sæson. Men Final Four, er Final Four. Stedet hvor magien begynder, og favoritrollen forsvinder.

På vej mod Final Four, har russerne vundet 22 kampe og tabt 8 i grundspillet og sluttede af på andenpladsen, før de sweepede spanske Baskonia i kvartfinalen i tre kampe.

Endnu engang har russerne leveret højt tempo, og turneringens bedste anreb i denne sæson, anført af europas bedste guard-duo Nando De Colo (19.4 ppk., 4 apk.) og Milos Teodosic (16.2 ppk., 7 apk.). Sidstenævnte spiller muligvis sin sidste Final Four eftersom rygterne sender serberen til NBA denne sommer.

Om han får spilletid, er endnu uvist, eftersom Teodosic har døjet med en skade det seneste tid. På trods af det, insisterer serberen dog på at spille ved Final Four Teodosic og han trænede da også her torsdag aften inden det store opgør.

I den anden lejr, er det Vassilis ”Kill Bill” Spanoulis og Georgios Printezis, der primært har båret de rød-hvide i denne sæson. Deres spillestil er til forskel for CSKA mere simpelt, og old fashion. Grækerne har i mange kampe i denne sæson haft problemer med at finde løsninger i deres offensive spil, men det der har holdt dem inde i turneringen er det solide forsvar.

Grækerne sluttede af på tredjepladsen i grundspillet med 19 sejre og 11 nederlag, og havde til forskel for CSKA Moscow, masser af udfordringer i kvartfinalen.

Anadolu Efes Istanbul gav nemlig grækerne masser af problemer, og serien blev først afgjort i kamp fem, der resulterede en invasion af banen fra de græske tilskuere, der var ekstatiske over at deres hold var tilbage ved Final Four, efter et års fravær i sidste sæson.

Skal vi runde kampen af mellem disse to mandskaber er det i sig selv et opgør mellem favoritterne fra CSKA og outsiderne fra Olympiacos. Sandheden er dog bare, at favoritter ikke findes ved Final Four.


Programmet for Final Four 2017

Semifinale A: Fredag 19. maj – kl. 17.30 – CSKA Moscow vs. Olympiacos Piraues
Semifinale B: Fredag 19. maj – kl. 20.30 – Fenerbahce Istanbul vs. Real Madrid

Bronzekampen: Søndag 21 maj – kl. 17.00

Finalen: Søndag 21. maj – kl. 20.00

De to semifinaler og finalen kan i år følges LIVE på TV3 SPORT 1 eller VIAPLAY. Har du ikke kanalen kan du også købe Final Four pakken og se streame kampene online på Euroleague.tv.

Bronzekampen vises ligeledes på Euroleague.tv og VIAPLAY, dog med engelske kommentatorer


Læs også

Bliver tredje gang lykkens gang for Fenerbahce ved Final Four?

EuroLeague-sæsonen kulminerer i den kommende weekend ved Final Four i Istanbul

Foto: T. Makeeva, cskabasket.com

-

Seneste nyheder