evn-dk
Fullcourt
18. maj 2017 - 19:51

Bliver tredje gang lykkens gang for Fenerbahce ved Final Four?

Fenerbahce spiller på ”hjemmebane” ved Final Four, når de fredag aften tager imod Real Madrid, i det der kan blive et fantastisk opgør både på banen men også på lægterne.

Foto: Fenerbahce.org

Real Madrid og Fenerbahce står ansigt til ansigt for første gang ved et Final Four, siden 2015, hvor spanierne endte med at vinde turneringen, på egen hjemmebane. Nu er det Fenerbahce, der har hjemmebane, og det kan blive altafgørende.

Tyrkisk basketball er i blomstring de seneste par år, og årets kvartfinaler er et tydeligt bevis for det. Hele tre hold kæmpede om en plads ved Final Four. Anadolu Efes Istanbul, Darussafaka Dogus, og Fenerbahce. Kun sidstenævnte placerede sig dog videre, men spørgsmålet er, er de klar til udfordringen?

Fenerbahce er ved Final Four, for tredje gang i træk i klubbens historie. De er langsomt kravlet fra en fjerdeplads i 2015, til en andenplads sidste år, hvor de var græstrå fra at snuppe trofæet fra CSKA Moscow i finalen i Berlin.

Til forskel for sidste år, er modstanderen i semifinalen dog langt stærkere end sidst. Spanske Real Madrid, der er det mest vindende hold i europæisk klubbasket med 9 titler, har nemlig haft en fantastisk sæson, og måske været det mest attraktive hold.

Spillere som Sergio Llull og Anthony Randolph har været altafgørende for spanierne, imens Luka Doncic ligeledes er blomstret op til en profil i en alder af blot 18 år. Real Madrid har måske turneringens bredeste trup, med varierede muligheder i angrebet, og vigtigst af alt er de effektive.

Men også i den anden lejr har man store våben, nemlig den serbiske guard Bogdan Bogdanovic, der for alvor er gået i udbrud i slutningen af denne sæson. Fener har dog til forskel for Real Madrid haft store problemer i løbet af sæsonen med masser af skader, der har gjort at kontinuiteten ikke helt har været i top.

Hjemmebanefordelen kan udgøre forskellen mod Real Madrid

Selvom at Fenerbahce ikke ligefrem kan prale af deres sæson i år, så kan hjemmebanefordelen udgøre forskellen ved Final Four.

Zeljko Obradovic ved dog om nogen, hvordan man skaber succes med sit hold. Han gjorde det med Panathinaikos i sin tid, hvem han vandt hele 5 EuroLeague-trofæer med. Samme succes er han ved at opbygge med det tyrskiske storhold, og sulten er ikke ligefrem stillet.

I 2015, smed Fenerbahce selv kampen mod netop Real Madrid, og nærmest det samme skete i 2016 mod CSKA, hvorefter de leverede et fantastisk comeback, for derefter at tabe. Efter to ”katastrofer” i træk, burde  samme scenarie ikke gentage sig i år, hvor tyrkerne vil få massiv opbakning fra lægterne i den tyrkiske millionby Istanbul fredag aften.

Erfaringen er der, spillertruppen er der, og træneren er der til at skabe et historisk resultat ved Final Four, for første gang i klubbens historie.

I den anden lejr er sulten efter trofæer dog ligeså stor. Sidste år blev en fiasko for madrilianerne, der ikke formåede at komme med til Final Four. Denne skuffelse har de i denne sæson brugt på at opbygge en ny energi på holdet, hvilket i den grad har hjulpet til at slutte af på førstepladsen i grundspillet med 23 sejre og 7 nederlag, imens Fenerbahce har måtte nøjes med en femteplads efter 18 sejre og 12 nederlag.

De to hold har mødt hinanden to gange i denne sæson i grundspillet, og begge har hevet en sejr i hjem. Interessant er det, at begge hold har vundet på egen hjemmebane.

I aften, spiller Fenerbahce ikke helt i egen Arena. Men Istanbul, er deres hjemmebane, og opbakningen vil som sagt være enorm fra lægterne, hvilket kan blive altafgørende for kampen.


Programmet for Final Four 2017

Semifinale A: Fredag 19. maj – kl. 17.30 – CSKA Moscow vs. Olympiacos Piraues
Semifinale B: Fredag 19. maj – kl. 20.30 – Fenerbahce Istanbul vs. Real Madrid

Bronzekampen: Søndag 21 maj – kl. 17.00

Finalen: Søndag 21. maj – kl. 20.00

De to semifinaler og finalen kan i år følges LIVE på TV3 SPORT 1 eller VIAPLAY. Har du ikke kanalen kan du også købe Final Four pakken og se streame kampene online på Euroleague.tv.

Bronzekampen vises ligeledes på Euroleague.tv og VIAPLAY, dog med engelske kommentatorer


Læs også

CSKA Moscow møder deres onde dæmon fra Grækenland ved Final Four

EuroLeague-sæsonen kulminerer i den kommende weekend ved Final Four i Istanbul

Foto: Fenerbahce.org

-

Seneste nyheder