evn-dk
Fullcourt
20. mar 2017 - 20:41

SISU snupper første stik i intens atmosfære

Der var lagt op til et brag af en kamp mellem to rivaler, da Hørsholm 79ers mandag aften tog imod SISU Men i årets første kvartfinale. Kampen blev lige så spændende, som alle parter havde ønsket, men det var SISU, der træk det længste strå med en sejr på 59-68.

Foto: Christian Finnø, Fullcourt.dk

Lokalopgøret og den vigtige første kamp i kvartfinalen mellem Hørsholm 79ers og SISU Men var mandag på programmet, hvor begge hold kunne tage et vigtigt skridt i retningen mod semifinalen med en sejr.

Hjemmeholdet fra Hørsholm startede kampen med Frederik H. Nielsen, Mikael Vincents, David Harder, Marvin Dominique og Jyles Smith. Gæsterne fra Gentofte startede med Derrick Wilson, Anders Haas, Kyle Dranginis, Tanner McGrew og Baru Adjehi.

Første periode startede som en ligebyrdig affære. Begge angreb havde god tur i den og halvvejs igennem perioden stod kampen hel lige, 10-10. Det tætte spil fortsatte perioden ud, dog fik Marvin Dominique sat en trepointsscoring med under et minut igen til en spinkel 79ers føring. Hørsholm vandt således perioden 18-17.

Der gik to minutter før første scoring faldt i anden periode, da Alassan Touray ramte et trepointsskud. Meilby svarede igen i den anden ende, hvilket startede et mindre Hørsholm-run. Hørsholm førte halvvejs inde i anden periode 28-23 og intensiteten i Hørsholm Hallen var ekstrem. Gæsterne lod sig dog ikke kyse af kulissen og indhentede forspringet, hvorfor de to hold kunne gå til pause helt lige 34-34.

Vincents åbnede tredje periode med et godt drive til kurven og to point. De to fulgte blev efterfølgende ved med at følges ad. Efter fem minutter af perioden fik SISU dog lidt momentum, da McGrew først fandt Dranginis med en flot aflevering, hvorefter både Haas og Wilson ramte to trepointsskud. Det sendte SISU foran 42-49, og Rafa Monclova så sig nødsaget til at tage en timeout.

Hørsholm havde særdeles svært ved at finde vej til netmaskerne, men mod slutningen i perioden fik de hul på bylden. Hjemmeholdet fik publikum med sig, og de bragte i fællesskab spændingen helt tilbage i kampen, hvor der inden fjerde periode stod 50-51 til gæsterne.

Fjerde periode startede med masser af intensitet og opgørets vigtighed gav tilsyneladende begge hold gummiarm. Ingen af holdene formåede at score i de første to minutter, inden Jyles Smith scorede to point efter et godt drive.

SISU udlignede til 54-54 på et fantastisk alley oop fra Touray til Adjehi, hvor sidstnævnte var tæt på at ramme loftet i Hørsholm Hallen. Dominique svarede dog igen i den anden ende med en trepointsscoring, der bragte hjemmeholdet foran 57-55. Den intense Hørsholm Hal kogte og slutspilsstemningen viste sig fra sin bedste side.

Det blev ikke mindre tæt jo tættere kampen kom på sin slutning, men med halvanden minut igen blev Hørsholms Jyles Smith fejlet ud af kampen ved stillingen 57-59. SISU’s Touray satte med 40 sekunder igen et stort trepointsskud, der sendte gæsterne i front med 57-62.

Det skulle vise sig at blive kampafgørende, og SISU hev dermed en flot udesejr i land på 59-68.

Foto: Christian Finnø, Fullcourt.dk

-

Seneste nyheder