evn-dk
Fullcourt
17. maj 2017 - 17:58

Player of the Year: DeVaughn Akoon-Purcell

DeVaughn Akoon-Purcell spillede en fantastisk rookie-sæson for Bakken Bears, hvor den forhenværende Illinois State-spiller blev topscorer i Basketligaen.

Foto: Privatfoto

Bakken Bears hentede inden den forgangne sæson DeVaughn Akoon-Purcell til klubben efter to år på Illinois State. Han blev hurtigt en stor profil i Basketligaen, hvor han uge efter uge viste sine atletiske evner, og serverede det ene highlight efter det andet.

Akoon-Purcell blev Basketligaens topscorer, hvor han snittede 21,4 point, 5,9 rebounds, 3,0 assists, 1,8 steals og en ligaens næsthøjeste effektivitet på 22,0. Desuden spillede han også en stor turnering i Champions League, hvor han samlet blev nummer tre på topscorerlisten og snittede 17,3 point, 6,4 rebounds, 1,5 assists, 2,2 steals og en effektivitet på 16,7.

Derfor er han ikke overraskende glad for valget af Bakken Bears som sin første profesionelle klub.

“Jeg vil sige, at det [valget, red.] var perfekt for min første sæson, fordi jeg havde muligheden for at spille Champions League, som ikke kun hjalp mig, men også mine holdkammerater for fremtiden,” udtaler han til Fullcourt.dk.

DeVaughn Akoon-Purcell har haft en sæson, hvor det er blevet til en masse hæder for de flotte præstationer. Han er således blevet kåret til Basketligaens MVP og Finals MVP samt Fullcourts Player of the Year, Player of the Month i både december og februar, Team of the Year og Team of the Month i november, december og februar. Han nåede desuden en milepæl med over 1000 point i sæsonen for Bakken Bears i alle turneringer.

“Hvis jeg selv skal vurdere min rookie-sæson, så vil jeg sige, at jeg havde en ret god sæson, men der er altid plads til forbedringer. Der kommer mine holdkammerater ind og hjælper og fortæller mig, hvilke beslutninger som de synes, at jeg skal træffe for at blive en mere komplet spiller. Som et hold synes jeg, at vi havde en special journey i år.”

DeVaughn Akoon-Purcell overraskede mange, da han valgte at forlænge kontrakten med Bakken Bears på trods af flere tilbud fra større klubber og ligaer.

“Jeg blev hos Bakken af mange årsager. Min beslutning havde intet at gøre med penge. Personligt synes jeg, at jeg stadig har meget mere at lære, før jeg tager skridtet til en større liga, hvor jeg konstant skal spille på et højt niveau. Jeg er stadig kun 23 år, så muligheden for at spille på et højere niveau burde stadig være der i løbet af de næste år,” fortæller Akoon-Purcell, inden han fortsætter med snakken om Danmark:

“Jeg kan desuden rigtig godt lide Danmark, og hvordan jeg er blevet behandlet i mit rookie år. Vejret er dog elendigt!”

Bakken Bears vandt i år det danske mesterskab for første gang i tre sæsoner, men pokaltitlen kom ikke i hus efter et semifinalenederlag til rivalerne fra Horsens IC. Akoon-Purcell har dog ikke sat sig nogle mål for næste sæson endnu.

“Jeg har ikke sat nogle mål for næste år, og jeg har ikke rigtigt tænkt på det så meget. Mit fokus er lige på at komme hjem og få to ugers hvile. Derefter starter jeg igen med at træne igen for at blive bedre individuelt. Når jeg vender tilbage til august, så begynder vi at lægge fundamentet til, hvad vi gerne vil blive som et hold,”slutter Akoon-Purcell i interviewet med Fullcourt.dk.

Skulle du have glippet DAP‘s mange highlights fra sæsonen, så kan du her få en smagsprøve på hans atletiske evner i et fire år gammelt mixtape. Evnerne er der heldigvis stadigvæk, og Basketligaen er så heldig, at vi får lov til at se dem igen i næste sæson!

-

Seneste nyheder