evn-dk
Fullcourt
11. jul 2017 - 14:01

Hørsholm henter topscorer fra NCAA

Ja, du læste rigtigt. Hørsholm 79ers fra vores egen Basketliga, har hentet lidt af en personlighed ind til den kommende sæson. Hovedpersonen blev den mest scorende i samtlige collegerækker i USA i sidste sæson, med hele 30,7 point i snit.

Foto: Hørsholm 79ers Facebook

Der så småt snart kun en måneds tid til, at Basketligae-mandskaberne begynder deres forberedelser til den kommende sæson. Hørsholm 79ers lægger lunest i svinget, hvad angår spillertruppen. 12 spillere er allerede på holdkortet, og det seneste skud på stammen er en mand der er værd at følge.

Det drejer sig om den 21 årige Tyler Sabin, som trods en tilværelse i NCAA 3, har haft gjort sig så fortjent til det, at han i sidste måned var til prøvetræning hos NBA-mandskaber, Milwaukee Bucks. Det afstedførte dog ingen kontrakt, men retfærdighedsvis skal det dog nok også ses i lyset af, at NBA-klubberne tester rigtig mange spillere i løbet af en sommerpause.

Grunden til, at en spiller i NCAA 3 overhoved fik opmærksom, skyldes som tidligere nævnt hans solide pointgennemsnit. 30,7 point scorede han i snit pr. kamp, hvilket var det aller højeste i samtlige tre divisioner af NCAA. Det er immervæk lidt af en præstation, med tanke på, at der render flere 1000 spillere rundt i NCAA. 18680 for at være helt nøjagtig, i følge pressemeddelelsen fra Hørsholm 79ers.

Tyler Sabin - Hørsholm 79ers

Tyler Sabin underskriver kontrakten med Hørsholm 79ers.

Men hvorfor vælger en så stærk profil så lige Danmark? Det har han forsøgt at give et svar på.

“Jeg har snakket med træneren over telefonen og jeg ser virkeligt frem til at arbejde med ham. Jeg valgte at skrive kontrakt med 79ers fordi det er en god situation for mig i mit første år som professionel og fordi det kommer til at forberede mig til en karriere som professionel.” Udtaler han i pressemeddelsen fra klubben.

Med sine 21 år, er det også helt i tråd med Hørsholms strategi med, at ville udvikle unge spillere. Det forklare head coach Rafa Monclova.

“Alle unge spillere må investere i deres karriere og Ty er en spiller med et kæmpe potentiale, der er villig til at tage de rigtige skridt fremad. Professionel basketball i Europa er meget anderledes end collegebasket og det er vigtigt at kunne omvende sig til den nye stil og at man får masser af viden hver dag til træning og den proces vil jeg hjælpe ham og resten af vore spillere med hver dag. Det betyder at flere og flere dygtige spillere ser os som en god mulighed, og det er vi stolte af.”

Tyler Sabin ved om nogen hvor kurvene står. Han har i hele sin college-karriere scoret 26,1 point pr. kamp, og ramt imponerende 46,5 % bag treeren.

Du kan se hele Hørsholms hold her.

-

Seneste nyheder