evn-dk
Fullcourt
13. mar 2017 - 21:43

Der gik gummiarm i den, da Stevnsgade sikrer sæsonens 2. sejr

Det var sæsonens absolut dårligste hold mod sæsonens, måske, mest svingende hold, der her til aften mødtes i Svendborg Idrætscenter. Det er ikke længe siden, Svendborg slog Horsen IC på udebane, men her til aften endte det med en overraskende sejr til udeholdet, der kunne drage hjem til Nørrebro med en kneben 59-58 sejr i bagagen.

Det startede ellers planmæssigt for hjemmeholdet, der lagde ud med et 13-2 run. Tre af de satte skud var 3’ere, hvor Stefan Bonneau stod for to af dem. Stevnsgade kom langsomt bedre med, men det så allerede skidt ud. Filip Rajovic og Davie Champagnie pyntede dog lidt på resultatet. 20-12 til Svendborg efter 1. periode.

Det var et mere parat Stevnsgade-hold, der kom på banen i 2. periode. Med et 8-0 run udlignede man Svendborgs føring, hvor Nicolas Christensen med to 3’ere var en vigtig faktor. Stefan Bonneau kunne dog sørge for, at Svendborg holdt fast i føring med 4 hurtige point. Siden kom der en scoringspause på næsten 3 minutter, inden Jesper Sandager med 6 point gav Stevnsgade føringen. En føring Stevnsgade kunne til pause med, 33-31 stod det efter 2. periode.

Holdene havde svært ved at finde vej til kurven
Moten startede 3. periode med at tage føringen tilbage til hjemmeholdet, men at det for alvor skulle blive en scoringsfattig kamp, det kom til udtryk efter pausen. Ingen af de to hold scorede over 30 point i anden halvleg, og med flere scoringspauser på et minut gjorde kampen både rodet og intens. De to hold kunne ikke komme for afgørende fri, og selvom Stevnsgade undervejs var oppe med 7 point i 3. periode, så svarede Svendborg igen. Et straffe i sidste sekund fra Jens Therkild Nielsen gav Stevnsgade e smal føring, 45-44.

Den sidste periode startede lige så lige, som resten af kampen. Holdene skiftedes til at tage føringen. Der var mange brændte skud, men midtvejs i perioden kunne Jesper Sandager og Filip Rajovic bringe Stevnsgade afgørende foran med 8 point. En føring man havde med mindre end 2 minutter igen. Svendborg gav dog ikke op, og Harding Nana og Alexander Bak holdt hjemmeholdet inde i kampen helt til sidste. Med 21 sekunder igen stod det 58-59 til gæsterne, men så gik der for alvor gummiarm i holdene.

Harding Nana fejlede Davie Champagnie, der brændte begge straffekast. Så var matchbolden pludselig hos Svendborg, der tog rebounden. Jesper Sandager fejlede selv samme Nana, men også han brændte begge straffekast. Jonel Visa fik bolden, og Alexander Bak fejlede ham. Igen brændte straffeskytten begge kast, men da Alexander Bak efterfølgende ikke kunne ramme sit 3’er skud, så kunne Stevnsgade lade sig hylde som vindere i sæsonens blot 2. sejr.

Brænder sædet i Svendborg?
Topscorer blev Harding Nana med 15 point efterfulgt af Jesper Sandager med 14 point. David Champagnie lavede igen en double-double med 10 point og 20 rebounds, mens også Harding Nana lavede en double-double med sine 15 point og 18 rebounds. Stevnsgade vinder på trods af en skudprocent på kun 25, men de formår også at få sendt hele 16 skud mere afsted end hjemmeholdet.

Dermed har Svendborg for alvor åbnet op for de andre hold, der kan stjæle hjemmebanefordelen. Man har faktisk mulighed for at ryge helt ned på 6. pladsen i grundspilstabellen, hvis både Team FOG Næstved og SISU vinder deres sidste kampe over henholdsvis Randers og Horsens. Der skal til at ske nogle ting i Svendborg, ellers brænder sædet for alvor under head coach Arnar Gudjonsson.

Foto: Robert Dines-Rasch

-

Seneste nyheder