evn-dk
Fullcourt
20. mar 2017 - 14:28

Fullcourts Forudsigelser – Kvartfinalen

Det er blevet tid til slutspillet og kvartfinalerne i Basketligaen, og derfor giver vi et bud på, hvilke fire hold, der skal møde hinanden i semifinalen.

Bakken Bears (1) – Stevnsgade SuperMen (8)

Magnus: Bakken Bears (3-0)

Der kan ikke være nogen tvivl. Forskellen mellem Bakken Bears og Stevnsgade SuperMen er til at se, Bakken har været suveræne i næsten alle de fire kampe de har mødt hinanden, og kun i en enkelt kamp var der en smule tvivl om resultatet. Hvis Bakken Bears ikke vinder dette års kvartfinale i mellem nummer 1 og 8 fra grundspillet, så vil det være den største sensation i dansk basket nogensinde. Jeg ser sågar at cheftræner Stefan Wich, kan spare nogle af hans største stjerner nogle af kampene.

Aske: Bakken Bears (3-0)

Der er ganske enkelt klasseforskel på de to mandskaber, og jeg tvivler stærkt på, at Stevnsgade har den mindste chance i denne kamp. Bakken cruiser i semifinalen. Min chancevurdering må være 99/1 i Bakkens favør.

Casper: Bakken Bears (3-0)

Det eneste positive ved dette opgør er vel, at det reelt set spilles. Sidste år sad Horsens, som vinder af grundspillet, over i kvartfinalen, hvilket gav en ufrivillig kamppause på 14 dage. I år får Bakken Bears dog holdt kampformen ved lige, da de skal op imod årets bundprop Stevnsgade.

På papiret er der sådan ca. 0 % chance for, at Stevnsgade ekspederer Bakken Bears ud, men med holdets seneste forbedrede spil, kan man håbe på bare en smule spænding i et par af opgørene. Bakken Bears er lige nu favoritter til at tage mesterskabet, og det kommer Stevnsgade med garanti ikke til at ødelægge.

Horsens IC (2) – Randers Cimbria (7)

Magnus: Horsens IC (3-0)

Horsens har haft et godt tag på kronjyderne denne sæson. HIC har vundet alle fire indbyrdes kampe, så Randers’ selvtillid kan ikke ligefrem blomstre inden denne kommende kvartfinale. De forsvarende mestre kan med deres brede trup, ikke være andet end favoritter inden denne kvartfinale.

Aske: Horsens IC (3-0)

Horsens går videre til semifinalen, og det gør de uden at tabe mod deres østjyske rivaler. De har i denne sæson vundet samtlige kamp mod kronjyderne, hvor de har vundet med minimum 17 point i de fire opgør. Randers har flere spændende profiler, men de skal spille over niveau for at matche de forsvarende mestre.

Casper: Horsens IC (3-1)

Jeg er sådan set ikke i tvivl om, at Horsens nok skal køre semifinalepladsen sikkert i hus over Randers. Randers er dog et meget drilsk hold, som på en hvilken som helst dag, når det hele kører for dem, kan drille alle hold i ligaen. Kronjyderne viste bl.a. i Næstved i sidste kamp, at de har masser af krudt at skyde med.

Jeg forventer derfor, at Randers i minimum én af kampene får presset Horsens ud i noget, der bliver afgjort i de sidste sekunder. Især fordi Horsens har haft nogle svipsere undervejs i sæsonen.

Hørsholm 79ers (3) – SISU Men (6)

Magnus: SISU Men (3-1) 

Selvom Hørsholm 79ers har været en af dette års store overraskelser, så tror jeg alligevel, at med de individualister som SISU har, at de kan gå ud og stjæle én af de første to udebanekampe i Hørsholm Hallen, for så derefter at vinde kamp fire på hjemmebane i Gentofte. SISU har måske en af de bedste spillere i Tanner McGrew, og sammen med en velspillende Kyle Dranginis og Anders Haas tror jeg, at SISU kan skabe noget stort i dette års slutspil.

Aske: Hørsholm 79ers (3-2)

Kampen om Nordsjælland og kampen om en plads i semifinalen. Der bliver knald på, når Basketligaens bedste forsvar, Hørsholm 79ers, møder et ligaens bedste angreb SISU Men. Hørsholm har vundet tre af de fire opgør, men SISU vandt seneste kamp og har været flyvende efter trænerskiftet over jul. To af ligaens mest formstærke mandskaber må uden tvivl levere et brag af en kvartfinaleserie. Den bliver tæt, men jeg tror Rafa Monclovas tropper hiver sejren i land på hjemmebane i kamp fem.

Casper: Hørsholm 79ers (3-2)

Her må hjemmebanefordelen nok være afgørende. Hørsholm har efterhånden fået opbygget en stærk hjemmebane med en ret intens atmosfære. Det samme kan man ikke helt sige i Gentofte, som ellers har en moderne hal, men hvor tilskuerne sidder langt fra banen.

Med Hørsholms medvind mod slutningen af sæsonen, er jeg også overbevist om, at de har det stærkeste hold pt.. SISU er pressede, når de skal ned og hente spillere på sjette og syvende mand på holdkortet. Derfor er det nærmest alpha omega, at de kan holde sig fri af skader og fejlproblemer på holdets profiler. Hørsholm, vurderer jeg, er bedre rustet til at komme i disse problemer, da Rafa Monclova har givet masser af spilletid til de unge spillere i løbet af sæsonen.

Team Fog Næstved (4) – Svendborg Rabbits (5)

Magnus: Team Fog Næstved (3-2) 

Måske den mest åbne kvartfinale i dette års slutspil. Begge hold har været som nat og dag i denne sæson. De to traditionsrige mandskaber har da også delt dette års møder, hvor begge hold har vundet to gange hver. Grunden til at jeg har sydsjællænderne i et videre avancement er på grund af den famøse hjemmebanefordel. Man ved både fra NBA og fra Basketligaen, at hjemmebane er guld værd, og især i slutspillet. Udover ser jeg ikke at Svendborg kan rejse sig fra de sidste tre kamp, hvor de blandt andet har tabt stort til Bakken og tabt til ligaens klare bundprop, Stevnsgade SuperMen.

Aske: Svendborg Rabbits (3-2)

Hvad skete der for Svendborg Rabbits i slutningen af grundspillet? På papiret har de et stærkt mandskab, men de smed tredjepladsen væk og endte med at ryge helt ned på femtepladsen efter et nederlag til Stevnsgade på hjemmebane i sidste spillerunde.

Modstanderen fra Næstved har ligeledes haft lidt af en rollercoaster season, som peakede da de vandt pokalturneringen over Horsens IC. Siden har de dog sendt stjernen Cheikh Sane hjem af disciplinære årsager, og det har svækket sydsjællænderne markant.

Derfor tror jeg faktisk, at Svendborg går videre fra denne runde, da de på papiret ser klart stærkest ud og har et langt mere erfarent hold. Havde de to hold byttet træner, så havde jeg kaldt en sikker Svendborg-sejr. Nu bliver det tæt, men Svendborg vinder i kamp fem!

Casper: Team FOG Næstved (3-1)

Kigger jeg rent og skær på resultater og form, så er jeg ikke tvivl om, at Næstved-holdet hiver sejren hjem i den her serie. Næstved har dog haft store problemer mod slutningen af sæsonen, men omvendt har jeg også en følelse af, at kvaliteten på holdets spillere nok skal være der, når det endelig gælder (læs pokalfinale-sejren).

Svendborg har vel mildt sagt haft en elendig anden del på sæsonen, hvor de senest toppede den med et nederlag til Stevnsgade. Hvad der helt nøjagtigt sker i Svendborg er virkelig svært at finde ud af. Holdets spillere har egentligt et potentiale til at havne i top-3, men som de har spillet over de sidste to måneder, kan jeg simpelthen ikke få øje på, hvad det er der skal give dem sejren i serien mod Næstved, som tilmed også har hjemmebanefordelen.

-

Seneste nyheder