evn-dk
Fullcourt
16. mar 2017 - 11:15

Coach of the Year – Rafa Monclova

Det er blevet tid til at kåre Fullcourts season awards, hvor vi starter ud med at kåre Coach of the Month. I denne sæson har Fullcourt valgt, at prisen skal gå til Hørsholm 79ers’ spanske head coach Rafa Monclova.

De færreste havde inden sæsonstart gættet på, at Hørsholm 79ers ville ende på grundspillets tredjeplads. Den nordsjællandske klub har, på trods af den fine adresse i Rungsted Kyst, ikke en af ligaens største budgetter, men til gengæld har de en af Basketligaens bedste trænerteam i Rafa Monclova og hans stab.

Hørsholm har et hold, der primært består af danskere, heriblandt en række unge og spændende talenter, samt to amerikanske profiler. Det står i stærk kontrast til deres konkurrenter, hvor klubber som Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved begge har syv udlændinge i truppen.

Hørsholms helt store force har endnu engang været i den defensive ende, hvor de i denne sæson har haft Basketligaens stærkeste forsvar. De lukker i snit blot 75,7 point per kamp, hvilket ingen andre klubber gør bedre.

De er særligt stærke i Hørsholm Hallen, hvor de i denne sæson indtil videre har vundet ni kampe og tabt fire. På hjemmebane har de blot lukket 71,2 point ind i snit, hvorfor det er ekstra vigtigt, at de har sikret sig hjemmebanefordelen i kvartfinalen, hvor modstanderen enten bliver SISU Men eller Team FOG Næstved.

Valget af Coach of the Year

Udfaldet af stemmerne gav dette resultat.

Prisen er kåret af syv skribenter og redaktører på Fullcourt.dk, der hver især har haft tre stemmer. Første stemme gav fem point, anden stemme gav tre point, mens sidste stemme gav et point.

Rafa Monclova vandt prisen med 29 stemmer ud af de maksimale 35 mulige. SISU Mens Jim Jabir blev nummer to på listen med 23 stemmer, Steffen Wich fra Bakken Bears blev nummer tre med otte stemmer, mens Milan Skobalj fra Team FOG Næstved blev nummer fire på listen med tre stemmer.

-

Seneste nyheder