evn-dk
Fullcourt
10. feb 2017 - 19:40

Chok i Næstved – Cheikh Sane fyret

Her til aften, tog Andreas Larsen og den øvrige sportslige ledelse, den svære beslutning om at fyre holdets store profil Cheikh Sane.

Hele misseren opstod under onsdagens træning, hvor der opstod tumult af fysisk karakter. Man må derfor formode, at der har været sket noget der ligner slåskamp mellem Sane og en anden af holdets spillere. Og selvom det var ufatteligt påfaldende at Earnest Ross var syg til gårsdagens kamp, så skulle det ikke være ham det var gået ud over.

Team FOG Næstved meldte dog ud, at man i første omgang havde suspenderet Cheikh Sane fra gårdagens kamp mod Svendborg. Dette for ikke at drage nogle forhastede beslutninger om Sanes fremtid i klubben.

I dag tog klubben så beslutningen om at fyre den store senegaleser, som har været en vigtig brik i holdets succes i år. Det er dog ikke nogen hemmelighed at beslutningen var svær, da man lige nu står med gode kort for at komme i en evt. finale om Danmarksmesterskabet.

“Der skal ikke herske nogen tvivl om, at dette rent sportsligt kan komme til at koste. Der skal heller ikke herske nogen tvivl om at det er vores største drøm at hjemføre det danske mesterskab til vores område, men det skal ikke være for enhver pris. Vi har fra starten af vores projekt ønsket at sætte store mål både for det sportslige, for vores fanopbakning og vores sponsoropbakning. Ligeså klart står det for mig, at det skal ske i et værdisæt, hvor vi kan kigge hinanden i øjnene og sige at vi driver holdet på en ordentlig måde. Jeg kan derfor ikke se at vi – uønsket at vi er virkelig ærgerlige over situationen – kan træffe anden beslutning,” fortæller direktør i Team FOG Næstved, Andreas Larsen i deres pressemeddelse.

Der forklares ligeledes at klubben har et regelsæt, for hvordan man opfører sig som ansat i Team FOG Næstved. Dette regelsæt er i følge samme pressemeddelse blevet brudt af Sane, og så var ikke nogen vej tilbage for Andreas Larsen og co.

“Baggrunden for ophøret skal ses i det lys at vi skal kunne se os selv, vores ansatte og samarbejdspartnere i øjnene indenfor rammerne af et værdisæt. Vi har haft en episode onsdag aften, hvor Cheikh Sane meget klar har brudt sig mod det værdisæt på en sådan måde at jeg efter at have evalueret med den øvrige sportslige ledelse ikke kan se at vi kan træffe anden beslutning. I sidste ende er det min afgørelse at stå på mål for vores program og jeg tager derfor naturligvis det fulde ansvar for beslutningen,” udtaler Andreas Larsen derudover i pressemeddelsen.

Der er ingen tvivl om at det bliver et rigtig hårdt slag for holdet, da Cheikh Sane var en krumtap i det defensive. Helt samme styrke har Philip Nolan ikke, men omvendt har han endnu ikke vist hvad han egentlig består af. I gårsdagens kamp stod han for 26 point i sejren mod Svendborg, så måske der er alligevel er håb for sydsjællænderne. Et er dog sikkert, og det er at holdet nu er meget tyndt besat inside med kun tre mand på omkring de to meter.

-

Seneste nyheder