evn-dk
Fullcourt
8. maj 2017 - 20:45

Bakken Bears er tilbage på den danske basketballtrone!

Efter to års tørke er Bakken Bears endnu engang danske mestre efter en sejr på 81-73 i kamp fem over rivalerne fra Horsens IC, som har vundet mesterskabet de seneste to sæsoner.

Efter en tørkeperiode på to år lykkedes det endelig for Bakken Bears at vinde det danske mesterskab, da de her til aften slog Horsens IC i kamp fem i DM-finalen.

Der var store forventninger til finaleserien, der for tredje år i træk stod mellem Horsens IC og Bakken Bears. Helt så spændende skulle serien dog ikke vise sig at blive, da aarhusianerne kun skulle bruge fem kampe til at sikre sig det første DM-guld siden 2013-14 sæsonen, da Bakken Bears slog Randers Cimbria i finalen.

Bakken Bears vinder nemlig årets DM-finale serie 4-1, efter en forholdsvis spændingsløst opgør her til aften mod Horsens IC med resultatet 81-73. Bakken Bears fortsætter dermed den fantastiske dominans i dansk basketball efter at have vundet klubbens 15. DM-titel.

God slutspurt af Bakken Bears

Kampen startede tæt, og efter de første ti minutter af opgøret var det helt lige 22-22. Langsomt men effektiv begyndte hjemmeholdet dog at trække fra. Ved halvlegen var kampen dog stadigvæk helt åben ved med resultatet 44-37, og håbet i Horsens-lejren var stadigvæk intakt.

De forsvarende mestre fra Horsens IC fik en stærk start på anden halvleg, hvor to hurtige tre’ere fra Myles Mack og Lawrence Alexander bragte gæsterne på 44-43.

Med få sekunder igen af tredje periode begyndte det dog at gå lidt for stærkt for gæsterne, da DeVaughn Akoon-Purcell med fire hurtige point sendte Bakken Bears i front med elleve point til 63-52.

De Gule havde stort besvær med at skabe stops i forsvarsenden, imens de var forholdsvis ueffektive i deres angrebsspil, og kom samtidigt også langt fra nok til straffekastslinjen.

I fjerde og sidste periode begyndte Bakken Bears på grund af deres føring at spille mere og mere ubekymret, imens Horsens IC ikke helt udnyttede situationen på trods af, at viljen hos De Gule tydeligvis var der.

Bakken Bears vandt kampen sikkert med 81-73 og kan endnu engang kalde sig for danmarksmestre.

Kampens absolut bedste spiller, der også blev kåret til DM-finalens MVP, nemlig DeVaughn Akoon-Purcell med sine 25 point, 8 rebounds, 4 assists, og 3 steals, efterfulgt af John Williamson med 15 point og Michel Diouf med 14 point.

Hos Horsens IC blev Lawrence Alexander topscorer med sine 19 point, imens Myles Mack og Iffe Lundberg stod for henholdsvis 13 og 12 point.

-

Seneste nyheder