evn-dk
Fullcourt

Basketligaen: Power Ranking

bl banner WAYABOVE“Stillingen lyver aldrig”, sådan plejer man at sige, men i basketball er sagen en lidt anden. For et hold kan godt have spillet en elendig sæson, og samtidig have chancen for at gå hele vejen, når slutspillet tager sin begyndelse. Derfor er det meget brugt i basketverdenen, at kigge på holdenes styrke og form. Dette kaldes en “Power Ranking”.

Her kigger man overhoved ikke på stillingen i ligaen, men derimod hvordan holdene har klaret sig inden for en kort periode. Herunder selvfølgelig sejre og nederlag. Det giver et godt øjebliksbillede af, hvilke hold der er på vej frem, og hvilke der er gået tilbage. Vi vil opdatere denne en gang om måneden, og når vi nærmere os slutspillet vil der komme et større fokus på denne.

Sidst opdateret den 2. november 2016.

PLADS
HOLD/
RECORD
FORM
SIDSTE5
SIDSTE PLACERING
KOMMENTAR

1

horsens

4-0
#1
Basketligaen
4-0
-
Horsens IC er startet den nye sæson, hvor de sluttede den gamle. De har været suveræne, og coach Dedic har været dygtig til at implementere de nye spillere i sin taktik, hvor løb og pasninger er højsædet.

Man har slået både Svendborg, Næstved og Randers, men mangler for alvor den hele store test, når de møder Bakken Bears d. 3/11.

2

Bakken Bears logo

4-0
#2
Basketligaen
4-0
-
Bakken Bears er startet lige så godt som Horsens IC, hvor det i sæsonens første 4 kampe er blevet til 4 sejre. Man har været virkelig skarpe i offensiven, men har derimod også lukket mange point ind, og er derfor placeret lige efter Horsens.

Man har igen i år prøvet at rotere holdet, og det giver udsving. Man har også den europæiske deltagelse, der er gået fra drøm til mareridt, så måske kan man langt tidligere i år fokusere på ligaen.

3

svendborg

4-2
#3
Basketligaen
3-2
-
Svendborg Rabbits er et helt anden hold, end det man så sidste sæson. Det er som om, spillerne har fanget Arnars idéer, og at man har mere end bare Brandon Rozzell.

Old man Harding Nana har været bundsolid for Kaninerne, og man har fundet tilbage til de gamle dyder, hvor man sætter skytterne op til frie 3'ere.

4

Hørsholm 79ers logo light

3-2
#4
Basketligaen
3-2
-
Hørsholm er startet fint. Man har vundet tre pligtsejre og tabt til Bakken Bears og Svendborg, som man ikke kan forvente at vinde over.

Det har dog ikke været lutter imponerende sejre, men man har nydt godt af en god inside-duo i form af Jyles Smith og Asbjørn Midtgaard, samt Mikael Vincents, der har gjort en masse gode indhop, og derpå fået flere og flere minutter.

5

Randers logo 15/16
3-3
#5
Basketligaen
3-2
-
Randers er som forvandlet i forhold til sidste år. Man har også været i stand til at forstærke sig markant. Man har tilføjet flere big guys, så ikke Bo Colas skulle kæmpe alene under kurven.

Det har dog primært været de forventede kampe, man har vundet. Man lavede dog en lille overraskelse, da man vandt ude over Næstved. Charlie Burgess har fået en fantastisk start på sæsonen, hvor han har ramt næsten halvdelen af alle sine 3'er skud.

6

team fog næstved

1-3
#6
Basketligaen
1-3
-
Næstved har fået en horrible start på sæsonen, hvor det kun er blevet til en sejr. Denne var over den absolutte bundprop Stevnsgade, og man har både tabt hjemme til Svendborg og Randers.

Cheikh Sane har været rigtig god, men en mand kan desværre ikke gøre det alene. Man har endelig fået den træner, man længe gerne har ville have, men det unge hold har slet ikke kunne få det til at spille.

7

sisubasketballlogo

1-4
#7
Basketligaen
1-4
-
SISU har igen i år startet skidt, men alligevel langt bedre end sidste år. Man har vundet over Stevnsgade, der må anslås at blive nærmeste konkurrent i bunden, og man har været ufattelig tæt på sejren mod Svendborg, der vandt på en buzzerbeater, og man tabte snævert til både Hørsholm og Randers.

Tanner McGrew har været en god tilføjelse. Han har været rigtig stærk under kurven. Samtidig har storebror Haas overtaget flot på guard pladsen.

8

Stevnsgade Basketball

0-6
#8
Basketligaen
0-5
-
Rent ud sagt - det sejler i Stevnsgade. Man har tabt de første 6 kampe, de fleste ganske solidt, og man har sendt to spillere hjem pga. økonomiske problemer.

Man har sagt farvel til en hel del spillere over sommeren, hvor flere af dem er danske spillere, man sagtens kunne have brugt, men lige nu har man ikke et hold, der er godt nok til Basketligaen.

bl banner WAYABOVE