evn-dk
Fullcourt
11. jul 2017 - 15:52

Bakkens vej til Basketball Champions League går via Holland eller Litauen

Bakken Bears skal i kvalifikationen til Basketball Champions League møde enten hollandske Donar Gronningen eller litauiske Vytautas.

Foto: BasketballCL.com

I dag fik de danske mestre sat navn på deres kommende modstandere i kvalifikationen til Basketball Champions League.

Bakken Bears står til at starte sæsonen i den anden kvalifikationsrunde, og må dermed vente lidt endnu på at få deres endelige modstander. Denne skal nemlig findes, når første kval-runde er overstået.

De potentielle modstandere er dog kendt. Bakken skal nemlig møde enten de hollandske mestre, og pokalmestre Donar Gronningen, eller BC Vytautas, der sluttede af som nr. seks i den bedste litauiske række.

Skulle de danske mestre placere sig videre til tredje og altafgørende runde, så skal de møde spanske Movistar Estudiantes, der sluttede af som nr. 11 i den spanske liga i sidste sæson.

Kvalifikationen spilles bedst af to kampe. Første runde skal afgøres mellem den 19-21 september, imens Bakken Bears kan se frem til at skyde turneringen igang den 24 og 26 september. Skulle de gå videre til den tredje kval-runde, skal denne afvikles mellem den 29 september og 2. oktober.

Svær gruppe i sigte for Bakken Bears

Udover de tre kvalifikationsrunder, blev der også trukket lod til de fire grupper i turneringen, hvor man allerede kender navnet på 24 deltagere, der er direkte videre til grundspillet.

Skulle Bakken Bears kvalificere sig til gruppespillet, vil de komme i en relativ svær gruppe C, og nok den sværeste i turneringen, med flere europæiske topklubber, heriblandt mestre fra de europæiske ligaer.

De kommende modstandere ville nemlig være AEK Athen, der sluttede af som nr. tre i Grækenland, Olimpija, som vandt det slovenske mesterskab, Strasbourg der endte som to’er i den franske liga, samt italienske Reyer Venezia, der til stor overraskelse vandt mesterskabet i denne sæson. Herudover skal de også møde tyske Medi Bayreuth der blev nr. fem, samt en gammel kending fra sidste år, nemlig tyrkiske Banvit, der strøg hele vejen til finalen i sidste sæson, men tabte.

Sidst men ikke mindst, skal yderligere et hold kvalificerer sig til gruppespillet udover Bakken Bears. Denne skal findes mellem holdene Luleå, Antwerp Giants, Nizhny Novgorod og Rosa Radom.

Turnering i denne sæson bliver skudt igang den 10 oktober, imens finalen skal afgøres mellem den 4-6 maj 2018. Sidste år var turneringens første officelle år, og denne blev vundet af Iberostar Tenerife. Læs mere om denne kamp ved at klikke her.

Foto: BasketballCL.com

-

Seneste nyheder

Assign a menu in the Left Menu options.